Nyheter

Lista på nya branschrelaterade toppdomänerI år har ICANN beslutat att företag numera kan ansöka om sin egen toppdomän . Detta innebär att företag  måste ta hänsyn till nya branschrelaterade domännamn som kommer att ligga i roten från 2013.

Är ni exempelvis i telefonibranschen?
Då kan foretagsnamn[dot]phone vara intressant för er. Håll utkik efter så att inget annat bolag ansöker om en egen toppdomän som inkräktar på era rättigheter. Sådan vaksamhet hjälper er att göra en eventuell invändning i god tid.

Intressanta toppdomäner som är på väg att ansökas av olika företag är: .phone, .music, .movie, .artist, .mail, .car, .taxi, .film, .app, .food. Här är hela listan.

Företag bör se över sin domännamnsstrategi så att den omfattar nya toppdomäner som lanseras för de branscher som är intressanta för dem.

Är ni intresserade av att veta hur ni kan ansöka om en egen toppdomän för ert bolag? Kontakta oss så hjälper vi er. Kom ihåg att flera företag som representerar en gemensam bransch kan gemensamt ansöka om en toppdomän för att hålla kostnaderna nere.