Domänregistrering


En domän är mer än bara en adress på Internet. Samtidigt som företagsnamn eller varumärkesrättigheter skyddas, leder det till ökad trafik till hemsidan vilket innebär ökad tillgänglighet.
Som ombud för samtliga 269 toppdomänerna världen erbjuder, har vi en unik möjlighet att registrera vilken domän som helst åt Er.


Värdet av trygg leverantör

Men vad ska man registrera? Så fort Ni lanserar en hemsida blir konkurrensen global eftersom Internet är gränslöst. Genom att ta del av vår tioåriga erfarenhet och know-how kan vi tillsammans med Er utforma en domänstrategi som passar just Er.


Att arbeta med oss innebär att vi lägger en långsiktig grund genom att förespråka en personlig relation istället för ett "gör-det-själv" koncept. Vi erbjuder Er en expertis om domäner för att Ni ska känna Er trygga med att låta outsourca domänregistrering och domänhantering till oss. Vi har erfarenhet av att arbeta med stora internationella koncerner och vår respekt för kundens integritet är stor.

All information rörarande våra kunder och deras domäner behandlas av oss med strikt sekretess. Vi erbjuder dessutom möjligheten att registrera inofficiella domännamn på oss själva i de fall vår kund ännu inte offentliggjort viktiga namn. Hos oss blir Era domäner säkert registrerade via PGP-kryptering. Självklart sker all förnyelse per automatik.


Liberalisering
Marknaden för domäner är mycket dynamisk där det sker förändringar hela tiden genom att domäner liberaliseras, dvs villkor för att registrera en domän plötsligt kan förenklas.
Vi har förhandsinformation om förändringar kopplade till respektive ccTLD som kommer att göras.

Därför kan vi på ett tidigt stadium förse Er med viktig information gällande sådana nyheter. Håll Er uppdaterade på vår hemsida eller anmäl Er på vårt nyhetsbrev för dagsfärska domännyheter.


Först till kvarn
Oavsett om man har varumärkesskyddat ett namn eller har ett inarbetat företagsnamn betyder det inte att man automatiskt får rätt till sitt namn på Internet. Är en domän ledig har ofta vem som helst möjlighet att registrera den. Därför gäller det att vara ute i god tid när nya domäner släpps eller liberaliseras för att inte stå utan stol när musiken slutat spela.

Tänk när det finns flera olika företag som nyttjar samma namn men på helt skilda områden. Som exempel kan vi nämna namnet "always". Det finns 3 kända företag som marknadsför "always": Always choklad, Always resebyrå och Always dambindor. Vem har då rätt till domännamnet always.eu? Den som först registrerar domänen helt enkelt.