Smidig fakturering och lagen om e-faktura

Visst är det kul att köpa och beställa, men mindre kul blir det sedan när fakturorna ska betalas. Bättre blir det inte heller om fakturahanteringen är från 1800-talet eller om man glömmer eller tappar bort en faktura.

Många tycker säkert att det är smidigt att få faktura per e-post, och det är sant det går oftast snabbt och smidigt. Men vad händer om mejlet hamnar i skräpkorgen? Kollar du skräpkorgen regelbundet? Att ett mejl med en faktura hamnar i skräpkorgen har säkert hänt flera, och det lär säkert hända igen.
Det finns flera andra scenarion där en faktura som skickas via e-post skulle kunna hamna på villovägar, och det vill man ju inte.

Eller så får man sin faktura via snigelpost, dvs. ett brev i den fysiska brevlådan. Det är lätt att missa ett brev eller att det hamnar under en hög med andra papper och annat bråte som kan tänkas finnas på skrivbordet.

Smidig fakturering

Som kund hos oss på NMU kan man få sin faktura i alla möjliga format, det vi tyvärr inte erbjuder är duvpost, annars löser vi de flesta önskemålen.

Vi kör några FAQ:

Kan man dela upp fakturan? Inga problem.
Går det att göra så att olika bolag inom en koncern får varsin faktura? Jajemen, det löser vi.
Låt säga att man har 100 domännamn men som ska gå till 100 olika referenser, går det att ordna? Såklart!
Går det att få allt på en årsfaktura i stället för att få en faktura i månaden? Mindre jobb för oss, mindre jobb för = win win.

Som ni märker kan vi lösa de flesta önskemålen. Vi har kunder som alla ställer olika krav. Vi försöker göra allt vi kan för att anpassa oss. Testa du med!

Lagen om e-faktura

År 2019 kom lagen om e-faktura som kan tillämpas om fakturan som utfärdas är ett resultat av ett inköp enligt någon av upphandlingslagarna LOU, LUF, LUFS eller LUK samt att upphandlingen ska ha påbörjats efter den 1 april 2019.

Det är den upphandlade offentliga aktören som behöver avgöra om ett inköp omfattas av någon av ovanstående upphandlingslagar.

Även om lagen om e-faktura inte är tillämplig på er så kanske ni ändå ställer det kravet på er leverantör av domännamn och DNS. Om inte annat så blir säkert ekonomiavdelningen glad för att ni gör livet lite enklare för dem.

Så då till den givna frågan: Kan vi lösa så att fakturan kommer som e-faktura? Det kan du ge dig på att vi kan.

Har du några fler frågor eller vill boka ett möte så är du varmt välkommen att skriva till oss på contact@nmugroup.com.