NMU

SNAPBACK

Ibland är ett domännamn man är ute efter redan upptaget.
Då har vi en domänbevakning som vi kallar Snap.

LÅT OSS HUGGA TAG I DITT ÖNSKADE DOMÄNNAMN SÅ FORT DET BLIR LEDIGT.

Snapback, eller backorder som det också kallas, avser att ”snappa upp” och registrera domännamn som löpt ut då den tidigare innehavaren av domännamnet inte förnyat det.

Ett inarbetat domännamn är guld värt.

Det kan handla om domännamn med många inlänkar som redan genererar höga resultat på sökmotorernas resultatlistor eller också ett domännamn som har ett mycket åtråvärt nyckelord och som är lätt att stava till, såsom golf.se eller flyg.se.

De flesta användbara, generiska domännamnen är ofta redan registrerade och det kan vara svårt att få tag i just det domännamn du vill åt.

Som tur är förfaller varje dag tusentals domännamn och blir tillgängliga för registrering för att domänen inte förnyades av den gamla innehavaren.

Andrahandsmarknaden för domännamn är stor och Internetstiftelsen släpper information om domännamn offentligt som håller på att förfalla. Här är länken dit. Vi erbjuder Snaptjänsten på alla gTLDer (.com, .net, .org), samt övriga domännamn på marknaden såsom landsdomäner såsom .dk, .no, .nl, samt även de nya toppdomänerna.

FRIA DOMÄNNAMN KAN SNAPPAS UPP

För att du ska få behålla det domännamn som du har köpt/registrerat krävs det att du eller ditt företag betalar de avgifter som förenas med det domännamn som du har registrerat. Om detta inte görs släpps domännamnet fritt på marknaden och kan då snappas upp och säljs igen. Detta fenomen kallas snapback eller backorder.
Ett domännamn som tidigare registrerats hos ett företag eller en privatperson kan släppas fritt på marknaden av flera olika anledningar, t.ex:

– företaget som håller domänen har gått i konkurrs
– företaget eller privatpersonen som äger domännamnet har inte betalat sina avgifter och förlorar därför rätten till det
– domännamnet släpps för att det skett ett rent misstag.

HUR FUNGERAR EN SNAPBACK AV DOMÄNNAMN?

Snapback är namnet på tjänsten för att registrera domännamn som löpt ut, direkt efter frisläppningen. Det är en bevakningstjänst som innebär att man ställer sig i kö till andrahandsmarknaden för domännamn.
Vem som helst i världen kan registrera en domän när den släpps fri. Det kan dock vara svårt att få tag på en mycket eftertraktad domän på egen hand, utan att använda dig av någon snapback-tjänst.

När ett domännamn blir ledigt är det fritt fram för alla som är intresserade att snappa åt sig och registrera namnet. Det är då först till kvarn som gäller och då krävs det att man är snabb.

Om det är många som vill ha en specifik domän så blir det budgivning på denna.

AUTOMATISERADE SNAPBACK-TJÄNSTER

Det finns idag mängder av företag och privatpersoner som sitter och bevakar möjligheten att snappa åt sig domännamn så fort de släpps fria.
Man kan till exempel se när en domän kommer att släppas fri på t.ex. iis.se om det gäller .se eller .nu domäner.

Men även om man vet när ett domännamn släpps fri fungerar det sällan bra att själv sitta manuellt ett visst klockslag för att snabbt försöka registrera den på egen hand innan någon annan hinner före.

Det går då mycket bättre om man använder en snapback-tjänst som automatiserat registreringen av domäner när de löper ut.

Upplägget kan vara lite olika, men vanligtvis har snapback-tjänsten en budgivning på domäner som kommer att släppas fria inom kort och domäner som fått bud försöker man sedan snabbt snappa åt sig och registrera.

NMU GROUP ERBJUDER SNAPBACK

Om nuvarande innehavare inte förnyar ett domännamn, ökar snapback rejält möjligheterna att vara först med att registrera önskat domännamn.
Vi erbjuder vår snapback-tjänst på alla gTLDer (.com, .net, .org), samt övriga domännamn på marknaden, såsom landsdomäner (t.ex .dk, .no, .nl) samt även de nya toppdomänerna.

– Låt oss hugga tag i ditt önskade domännamn, så fort det blir ledigt, med vår snapback.

VÅRT ÅTAGANDE

GLOBAL DOMÄNREGISTRERING

GLOBAL
DOMÄNREGISTRERING

PERSONLIG RÅDGIVNING

PERSONLIG
RÅDGIVNING

DNSSEC PÅ SAMTLIGA TOPPDOMÄNER

DNSSEC PÅ SAMTLIGA
TOPPDOMÄNER

TEKNISK SUPPORT MED DIREKT ÅTGÄRD

TEKNISK SUPPORT
MED DIREKT ÅTGÄRD

REGISTRAR FÖR SKANDINAVISKA DOMÄNNAMN

REGISTRAR FÖR
SKANDINAVISKA DOMÄNNAMN

RÄTT DOMÄNNAMN PÅ RÄTT MARKNAD

RÄTT DOMÄNNAMN
PÅ RÄTT MARKNAD

LOKAL NÄRVARO

LOKAL
NÄRVARO

LOKAL NÄRVARO

OSLAGBARA
VILLKOR

KONTAKTPERSONER FÖR SNAPBACK

Daniel

DANIEL DOROS
Client Manager

daniel.a@nmugroup.com
0735 – 16 00 37

Rafal

RAFAL JOHANSSON
Senior Client Manager

rafal.j@nmugroup.com
0735 – 16 00 34