NMU

MONITORING

Lämna inget åt slumpen.
Med skarp blick håller vi koll på
att ingen missbrukar era digitala varumärken.

TJUVEN VÄLJER ENKLARE OFFER

Monitoring. Cyberrymden är ett universum som till synes är utan ände när det gäller möjligheter att marknadsföra sitt varumärke, men det är samtidigt en kanal som skapar aldrig sinande möjligheter för cybertjuvar att skapa badwill, missbruka, eller utnyttja etablerade namn och varumärken för själviska syften. Erfarenheten visar att passivitet att bevaka sitt varumärke online kan leda i skadat anseende och medföra höga kostnader.

MONITORINGTJÄNSTER

DOMAIN MONITORING

DOMAIN MONITORING

Övervakningsverktyg för att så tidigt som möjligt, hitta upptäcka när någon annan registrerar domännamn av ett namn eller lydelse, samt stavfel av domännamn. På så vis upptäcks överträdelser och intrång i ett tidigt skede. Förhindrar att någon stjäL trafik och på lång sikt marknadsandelar.

SÖKMOTORER

SÖKMOTORER

Använder icke legitim tredje part ert namn, varumärke eller produkt i den organiska sökningen på Google? Eller kanske någon använder Google Adwords för att generera trafik till en egen URL? Förhindrar på så sätt att någon stjäla trafik och på lång sikt marknadsandelar.

WEBBPLATSER

WEBBPLATSER

Övervaka innehåll på en URL antingen som text eller bild. Identifierar olika kränkningar eller badwill, marknadsstölder eller piratkopiering. Identifierar vilseledande användning av logotyp och produkter. En webbplats kan påstås vara legitim som marknadsför sig som er och kan skapa förvirring, badwill och på lång sikt marknadsandelar.

E-HANDEL

E-HANDEL

Övervakar marknadsplatser (som exempelvis alibaba.com, ebay.com m.fl) ifall era produkter eller varumärken säljs utan er vetskap. Kanske är det stöldgods eller kopior. Kan skapa förvirring och badwill om produkterna inte håller kvalitet.

APPAR

APPAR

Identifierar om någon app på marknaden använder ditt varumärke eller produkter.

SOCIALA MEDIER

SOCIALA MEDIER

Vad sägs om ert bolag och er produkter på sociala medier? Köper någon falska adwords och stjäl marknadsandelar genom att generera trafik till en tredjeparts URL och skapar badwill för ditt varumärke?

BOKA SAMTAL MED VÅR EXPERT PÅ MONITORING

Rafal brinner för allt som har med skydd av immateriella rättigheter online att göra och har erfarenhet att skräddarsy lösningar för bolag från olika branscher med olika typer av problematik.

Rafal

RAFAL JOHANSSON
Domänrådgivare

rafal.j@nmugroup.com
0735 – 16 00 34