NMU
ANYCAST
REDUNDANS OCH MOTSTÅNDSKRAFT MOT ÖVERBELASTNING
ANYCAST
Överbelastningsattacker, så kallade DDoS, blir allt vanligare. Våra standard-DNS-servrar på NMU har stått pall för sådana anfall förr, och nu i det rådande säkerhetsläget och kommande lagar (NIS2, etc.) så erbjuder vi nu en utökning av våra DNS-tjänster till de av våra kunder som har särskild hotbild eller speciellt viktiga domäner
VAD ÄR DÅ ANYCAST?
Anycast är en teknisk lösning där en IP-adress på en DNS-server kan gå till inte bara en enda specifik server, utan till den server som är närmast, vald av ett flertal servrar runt om i världen. Anycast standard har servrar i Europa och får därmed fördelar främst inom Europa, medan Anycast Premium har servrar även i övriga delar i världen.
Så varför vill man ha Anycast?
Vad det ger, rent praktiskt, är två saker:
1. ”Oerhörd stabilitet” inför överbelastningsattacker. Eftersom servrarna är många och utspridda, och trafik till dessa servrar automatiskt delas upp beroende på trafikursprung, så är det så gott som omöjligt att alla besökare samtidigt slutar få åtkomst till tjänsten.

2. Lägre latens – d.v.s lägre transporttid för internettrafik mellan DNS-servrarna och slutanvändarna. Detta är ett av ursprungssyftena med Anycast, med främst en förbättring i länder där infrastrukturen är dålig eller där transportsträckan annars blir lång av geografiska anledningar.

Observera att Anycast-tjänsten inte kräver att NMU:s DNS-servrar används! Man kan, om man föredrar det, fortsätta att använda sina egna DNS-servrar, men med NMU:s Anycast-tjänst som ett extra lager redundans.

Anycast standard / Anycast Premium
Så vad är det för skillnad på tjänsterna ”Anycast standard” och ”Anycast Premium”? Kort sagt:

• Anycast Standard är riktat till de som har tjänster och/eller kunder mest i Norden och norra Europa. Detta innebär att överbelastningsskyddet i Anycast Standard är mindre gentemot Anycast Premium eftersom DDoS-attacker blir exponentiellt svårare ju fler DNS-servrar som finns på en domän, totalt femton. Antal AS ökar också från fyra till sex.

• Anycast Premium är för de som har slutanvändare över hela världen och/eller garanterat vill ha det bästa som erbjuds, så man med visshet kan säga att man gjort allt man kunnat göra. Skyddet mot massiva överbelastningsattacker ökar jämfört med Anycast Standard. Denna tjänst använder, förutom NMU:s normala fyra DNS-servrar, ytterligare 42 ställen i hela världen, d.v.s. totalt 46; mycket mer än dubbelt så många som tjänsten Anycast Standard. Antal AS ökar till sju.

Våra Anycast-tjänster erbjuder vi via vårt partnerskap med Netnod, ett svenskt företag med mycket långa anor och enorm erfarenhet i branchen. Netnod

Kontakta oss för pris eller ytterligare information.

FÖRDELAR MED ANYCAST

IDENTIFIERING AV SAMTLIGA DOMÄNNAMN

GLOBAL RÄCKVIDD

PERSONLIG RÅDGIVNING

SNABBARE LADDNINGSTID

DNSSEC PÅ SAMTLIGA TOPPDOMÄNER

INBYGGD REDUNDANS

VID BEHOV KOMPLETTERA MED RÄTT DOMÄNNAMN PÅ RÄTT MARKNAD

SKYDD MOT DDOS

SAJTKARTA ÖVER ANYCAST PREMIUM
Kontakta oss

Fyll i formuläret nedan så lovar vi att en expert hör av sig snarast
för att hjälpa er med anycast på ert domännamn.

Ladda ner dokument om Anycast

Fyll i formuläret nedan och ladda ner dokumentet
som beskriver Anycast och dess fördelar.

KONTAKTPERSONER FÖR ANYCAST
Adam J

ADAM JOHANSSON
CEO

adam.j@nmugroup.com
0735-001 001

Daniel

DANIEL DOROS
Client Manager

daniel.a@nmugroup.com
0735 – 16 00 37

Rafal

RAFAL JOHANSSON
Senior Client Manager

rafal.j@nmugroup.com
0735 – 16 00 34

TEKNISK INFORMATION

Teddy

TEDDY HOGEBORN
Systemadministratör

support@nmugroup.com
040 – 30 47 70

Björn

BJÖRN PÅHLSSON
Systemadministratör

support@nmugroup.com
040 – 30 47 70