NMU

Domänhantering

Domänhantering är idag en av de viktigaste PR och varumärkesfrågorna och en viktig tillgång.
Att ha rätt domännamn för sin verksamhet har aldrig varit viktigare.

Domain management eller domänhantering

Domänhantering, Domain Management på engelska, med våra domänexperter hjälper ditt företag eller din organisation att registrera rätt domäner, samt behålla och försvara din rätt till den.

Vi erbjuder domänförvärv och domänhantering för små och stora företag

NMU erbjuder företag en helhetslösning inom allt som rör global domänhantering och varumärken. För oss innebär smart domänhantering att säkerhet, effektivitet, support och strategi är centrala delar i våra tjänster. Vi arbetar med domäntjänster och domänhantering som DNS-hantering, vidarebefordring, parkering, domänpaket etc inom områden som:

 • Domännamn
 • DNS
 • Hosting
 • Monitoring
 • Domänjuridik
 • IT-säkerhet

Domäntjänster och domänverktyg‎ – Domänhantering

I begreppet domänhantering ingår bland annat t.ex.:

 • Domänregistrering
 • Domänförvaltning
 • Domänförvärv
 • Domain Name Monitoring
 • Domäntvist

Med professionell domänhantering så har du alltid full kontroll och enkel överblick över alla dina domännamn. Domänhanteringen hos NMU erbjuder alla verktyg och tjänster som behövs för att underlätta din domänhantering, oavsett hur många domäner du har.

Att registrera/köpa domän

Det finns över 146 miljoner registrerade domäner världen över, men trots detta så finns det fortfarande ett enormt antal kvar att välja bland.
När du väl har bestämt dig för att köpa/registrera en domän så gäller det därmed att hitta ett unikt namn för just din domän, någonting som ingen annan redan har tagit. Vi hjälper dig att hålla koll på domäner till salu.
Eftersom Internet har expanderat i raketfart sedan starten så har många utmärkta domännamn hunnit bli registrerade av andra.

Det innebär att många branschord, uttryck samt andra lättigenkännliga och populära kombinationer tyvärr redan är upptagna.

Om du skulle träffa på ett domännamn som du väldigt gärna vill ha, så finns alltid möjlighet att kontakta innehavaren och försöka köpa loss domännamnet. Det är dock viktigt att göra saker i rätt ordning så man inte bränner några broar, speciellt om det rör sig om ett potentiellt intrång.

Domännamnets pris vid ett förvärv varierar beroende på domännamnets längd, toppdomän, trafik och registreringstid.

Vi fakturerar om 6 minuters intervaller och tar därmed betalt för faktiskt arbete. Ett domänförvärv i sig själv brukar sällan ta mer än 1-2 timmar.

Vi tar ingen procentsats på själva köpet av domännamnet till skillnad från många andra aktörer, vilket håller priserna nere rejält för er som Köpare.

Hantering av domäner och domänförvaltning med NMU

Eftersom internet ständigt förändras så är det värdefullt att ha en dedikerad personlig rådgivare som håller er ajour med det senaste och hjälper er att få en helhetsbild, men även ta ett helhetsgrepp.

NMU arbetar med domännamn ur ett PR, IP och IT perspektiv, vilket hjälper oss att se helheten. Vi sätter domännamn, marknadsföring, varumärke, juridik och teknik i sitt rätta sammanhang. Detta resulterar i att vi inte bara vet vad som skall göras, men även i vilken ordning det skall göras.

Vi kallar detta PRIPIT®. När det gäller förvaltningen av era domännamn garanterar vi två saker – att de förnyas och är i drift.

Även om ni skulle missa att betala en faktura förnyar viändå domännamnet.

Oavsett om ni är en organisation eller koncern, ett IT bolag eller konsulter som en hjälper era kunder med att förvalta deras domännamn så är ni varmt välkomna att kontakta oss så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa er eller era kunder med domänförvaltning och domänhantering.

VÅRT ÅTAGANDE

GLOBAL DOMÄNREGISTRERING

GLOBAL
DOMÄNREGISTRERING

PERSONLIG RÅDGIVNING

PERSONLIG
RÅDGIVNING

DNSSEC PÅ SAMTLIGA TOPPDOMÄNER

DNSSEC PÅ SAMTLIGA
TOPPDOMÄNER

TEKNISK SUPPORT MED DIREKT ÅTGÄRD

TEKNISK SUPPORT
MED DIREKT ÅTGÄRD

REGISTRAR FÖR SKANDINAVISK DOMÄNHANTERING

REGISTRAR FÖR
SKANDINAVISKA DOMÄNNAMN

RÄTT DOMÄNNAMN PÅ RÄTT MARKNAD

RÄTT DOMÄNNAMN
PÅ RÄTT MARKNAD

LOKAL DOMÄNHANTERING

LOKAL
NÄRVARO

LOKAL NÄRVARO

OSLAGBARA
VILLKOR

KONTAKTPERSONER FÖR DOMÄNHANTERING

Domän

ADAM SJÖLUND

Domänrådgivare

adam.s@nmugroup.com
0735-16 00 36

Domäner

DANIEL ANDERSSON

Domänrådgivare

daniel.a@nmugroup.com
0735 – 16 00 37

toppdomän

RAFAL JOHANSSON

Senior Client Manager

rafal.j@nmugroup.com
0735 – 16 00 34