NMU

Domänleverantör

Domännamn är idag en av de viktigaste marknadskanalerna och en viktig tillgång.
Att ha rätt domännamn för sin verksamhet har aldrig varit viktigare.

Återförsäljare av domännamn

Domänleverantör är en återförsäljare av domännamn. Leverantören erbjuder registrering av olika domäner, såsom .com, .se och .nu samt i många fall även olika tjänster rörande domänhantering.

Om du till exempel har ett nytt företag och behöver registrera ett domännamn för din verksamhet, kan du vända dig till en domänleverantör för att få hjälp att hitta en bra och passande domän.

Återförsäljare domännamn – domänleverantör

Domäner hanteras av .se-stiftelsen och kan registreras via ett 50-tal återförsäljare. Återförsäljaren säljer domänen till dig, men det kommer vara du som står som ägare för domänen.

De flesta återförsäljare av domännamn erbjuder även webbhotell som tjänst så att du kan placera både din domän och din hemsida hos samma återförsäljare.

Eller så väljer du två separata leverantörer – och ber därefter din domänleverantör att peka din domän till rätt webbhotell.

Du kan alltid flytta en domän till en annan leverantör.

Förstklassiga domänleverantörer

Att välja en bra domän är otroligt viktigt. Din domän är en del av din image, ditt företag och varumärkesbyggande, så det är bra om det blir den bästa domänen för just dig och din verksamhet. Detta kan ibland vara lite klurigt.

Vanligt är att man köper sin domän hos ett etablerat och välkänt webbhotell, vilket är både enkelt och prisvärt.

De allra bästa webbhotellen och domänleverantörerna i Sverige är väldigt stabila och har många nöjda kunder både vad gäller domäner och domänhantering. De håller låga priser och du kan snabbt komma igång med din nya domän, samt även skaffa ett prisvärt webbhotell direkt tillsammans med din domän om du vill göra det.

Domänleverantören hjälper dig att registrera domäner

Det finns över 146 miljoner registrerade domäner världen över, men trots detta så finns det fortfarande ett enormt antal kvar att välja bland.

När du väl har bestämt dig för att köpa/registrera en domän så gäller det därmed att hitta ett unikt namn för just din domän, någonting som ingen annan redan har lagt beslag på.

Eftersom Internet hela tiden expanderar så har många utmärkta domännamn redan hunnit bli registrerade av någon annan.

Det innbär att många branschord, uttryck samt andra lättigenkännliga och populära kombinationer tyvärr redan är upptagna.

Om du skulle träffa på ett domännamn som du väldigt gärna vill ha, så finns alltid möjlighet att kontakta innehavaren och försöka köpa loss domännamnet.

Det går även att ”snappa upp” och registrera domännamn som löpt ut då den tidigare innehavaren av domännamnet inte har förnyat det.

Det är dock viktigt att göra saker i rätt ordning så man inte bränner några broar, speciellt om det rör sig om ett potentiellt intrång. Domänleverantören hjälper dig med domänhanteringen och att hålla koll på domäner som är till salu.

Proaktiv domänleverantör – i framkanten inom IT-säkerhet

NMU erbjuder företag en helhetslösning inom allt som rör domäner och domänhantering.

Våra domänexperter med 20 års erfarenhet hjälper er att göra en nulägesanalys av era behov och förutsättningar och hjälper er sedan att registrera rätt domännamn på rätt marknad för era viktiga lydelser.

Eftersom Internet ständigt förändras så är det en värdefull tillgång att ha en dedikerad personlig rådgivare som håller er ajour med det senaste och hjälper er att få en helhetsbild.

Vi är helt enkelt en mycket bra domänleverantör.

VÅRT ÅTAGANDE

GLOBAL DOMÄNREGISTRERING

GLOBAL
DOMÄNREGISTRERING

PERSONLIG RÅDGIVNING

PERSONLIG
RÅDGIVNING

DNSSEC PÅ SAMTLIGA TOPPDOMÄNER

DNSSEC PÅ SAMTLIGA
TOPPDOMÄNER

TEKNISK SUPPORT MED DIREKT ÅTGÄRD

TEKNISK SUPPORT
MED DIREKT ÅTGÄRD

REGISTRAR FÖR SKANDINAVISKA DOMÄNNAMN

REGISTRAR FÖR
SKANDINAVISKA DOMÄNNAMN

RÄTT DOMÄNNAMN PÅ RÄTT MARKNAD

RÄTT DOMÄNNAMN
PÅ RÄTT MARKNAD

LOKAL NÄRVARO

LOKAL
NÄRVARO

LOKAL NÄRVARO

OSLAGBARA
VILLKOR

KONTAKTPERSONER FÖR DOMÄNHANTERING

Domän

ADAM SJÖLUND

Domänrådgivare

adam.s@nmugroup.com
0735-16 00 36

Domäner

DANIEL ANDERSSON

Domänrådgivare

daniel.a@nmugroup.com
0735 – 16 00 37

toppdomän

RAFAL JOHANSSON

Senior Client Manager

rafal.j@nmugroup.com
0735 – 16 00 34