NMU

HTTPS

Domännamn är idag en av de viktigaste marknadskanalerna och en viktig tillgång.
Att ha rätt domännamn för sin verksamhet har aldrig varit viktigare.

HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure)

HTTPS (Hypertext Transfer Protocol Secure) är ett kommunikationsprotokoll för krypterad transport av data på Internet och skyddar från manipulation och avlyssning mellan användarens dator och webbplatsen.

Enkelt förklarat så är trafiken mellan användarens dator och din webbplats krypterad och besökarens anslutningar och annan eventuellt känslig information skyddas, oavsett vad webbplatsen handlar om.

Fördelar med HTTPS

Det finns flera goda anledningar till att gå över till HTTPS.

Några fördelar med HTTPS:

  • Säker, krypterad hemsida.
  • Webbplatsen blir inte markerad som ”Inte säker”.
  • Bättre position bland sökresultaten.

Din webbplats/hemsida blir inte bara säker för både dig och dina besökare, det ger dig även en fördel när du arbetar med SEO.

Google föredrar webbplatser med HTTPS (säkra sidor) och dessa webbplatser får en bättre position i Googles sökresultat än sidor som uppfattas som osäkra.

HTTPS är dessutom speciellt viktigt när hemsidan hanterar känslig information, så som personuppgifter och kreditkortsnummer.

Säkra din webbplats med HTTPS

Myndigheter, banker och de flesta webbutiker använder redan nu och sedan lång tid tillbaka HTTPS för att du som användare ska kunna känna dig trygg och för att hackare inte ska kunna komma åt känsliga uppgifter och privat information.

Google har dock bestämt sig för att ALLA sajter som har någon form av formulär, där man kan skicka in information, ska använda sig av HTTPS.

Om din sida saknar detta visas ett varningsmeddelande för besökaren som säger att webbsajten är oskyddad. Detta kan skrämma iväg många besökare och göra att din webbplats uppfattas som osäker.

Aktivering av HTTPS

HTTPS är ett kommunikationsprotokoll som används för att tala om att en säker anslutning ska göras. Men för att denna anslutning ska kunna genomföras så krävs det att ett certifikat finns kopplat till din server.

När du aktiverar HTTPS för din webbplats så måste du alltså se till att skaffa ett SSL/TLS-certifikat, ett säkerhetscertifikat.

Det är även viktigt att du tänker på att hämta ditt certifikat från en pålitlig certifikatutfärdare.

Certifikatutfärdaren kontrollerar och bekräftar sedan att webbplatsen du söker certifikat för faktiskt tillhör din organisation. – På så sätt skyddas dina kunder från hackning och man-i-mitten-attacker.

Så fort certifikatet är hittat på servern så görs en kontroll på någon millisekund, att domännamnet och servern verkligen matchar varandra, att certifikatet är godkänt, aktivt och att ägaren av domänen är rätt.

Därefter upprättas en krypterad “tunnel” mellan besökaren och servern så att en säker kommunikation kan ske utan att någon annan kan ta del av den.

NMU Group erbjuder HTTPS-certifikat

HTTPS är idag mer eller mindre ett krav för att inte få varningar från webbläsaren när man går till sin webbplats.

HTTPS skyddar mot avlyssning och förfalskning av nättrafiken till och från din webbplats och är definitivt en bra sak att ha.

Vi erbjuder, på både våra webbhotell och våra domän-omdirigeringar, gratis HTTPS-certifikat från Let’s Encrypt med automatisk förnyelse utan manuellt handhavande.

– Att välja HTTPS är nuförtiden en självklarhet.

Kontakta oss för att få hjälp med HTTPS.

VÅRT ÅTAGANDE

GLOBAL DOMÄNREGISTRERING

GLOBAL
DOMÄNREGISTRERING

PERSONLIG RÅDGIVNING

PERSONLIG
RÅDGIVNING

DNSSEC PÅ SAMTLIGA TOPPDOMÄNER

DNSSEC PÅ SAMTLIGA
TOPPDOMÄNER

TEKNISK SUPPORT MED DIREKT ÅTGÄRD

TEKNISK SUPPORT
MED DIREKT ÅTGÄRD

REGISTRAR FÖR SKANDINAVISKA DOMÄNNAMN

REGISTRAR FÖR
SKANDINAVISKA DOMÄNNAMN

RÄTT DOMÄNNAMN PÅ RÄTT MARKNAD

RÄTT DOMÄNNAMN
PÅ RÄTT MARKNAD

LOKAL NÄRVARO

LOKAL
NÄRVARO

LOKAL NÄRVARO

OSLAGBARA
VILLKOR

KONTAKTPERSONER FÖR DOMÄNHANTERING

Domän

ADAM SJÖLUND

Domänrådgivare

adam.s@nmugroup.com
0735-16 00 36

Domäner

DANIEL ANDERSSON

Domänrådgivare

daniel.a@nmugroup.com
0735 – 16 00 37

toppdomän

RAFAL JOHANSSON

Senior Client Manager

rafal.j@nmugroup.com
0735 – 16 00 34