NMU

LEDIGA DOMÄNER

Ta reda på vilka domännamn som är lediga, vad de kostar och hur du ska gå tillväga för att registrera dem, genom att göra en sökning på lediga domäner.

HITTA OCH REGISTRERA DOMÄNER

Lediga domäner: När du vill registrera ett domännamn så ska du vända dig till en godkänd återförsäljare av domäner, en såkallad registrar eller domänleverantör.

Domänleverantören har rättighet att registrera och administrera domännamn och hjälper dig att hitta ett ledigt domännamn som passar extra bra för just dig och ditt företag/ din verksamhet.

HITTA BRA, LEDIGA DOMÄNER

Hos en ackrediterad återförsäljare av domännamn, en så kallad domänleverantör, kan du enkelt registrera alla domännamn du önskar. Behöver du hjälp finns det dessutom kundsupport.

Domänleverantören hjälper dig att hitta bra, prisvärda domäner som passar just dig och skyddar ditt företagsnamn/ ditt varumärke från attacker och intrång.

När du väljer domännamn till din sajt så spelar många delar in för att du ska få bäst effekt av din valda webbadress.

Att välja domännamn (webbadress) till din hemsida eller webshop kan låta enkelt, men det finns en hel del att tänka på.

– Domänleverantören hjälper dig med detta.

ATT TÄNKA PÅ NÄR DU VÄLJER BLAND LEDIGA DOMÄNNAMN

Domännamn är idag en av de viktigaste marknadskanalerna och en otroligt viktig tillgång för ditt företag och varumärke.
Att ha rätt domännamn för din verksamhet har därför aldrig varit viktigare.

Det finns därmed en del att tänka på när du väljer bland lediga domännamn.

Gör ditt domännamn lätt att hitta
Om du redan har registrerat ett företagsnamn så är det ett klokt val att låta domännamnet överensstämma med det. Det gör det lättare för nuvarande och blivande kunder att hitta dig på webben. Om du inte har startat ditt företag än så är det en bra idé att registrera ditt företagsnamn som ett domännamn innan du registrerar det hos Bolagsverket.

Håll domännamnet enkelt
Tänk på att ditt domännamn ska vara lätt att komma ihåg, att det uttalas så som det skrivs och att det representerar ditt företag på rätt sätt. Registrera även möjliga felstavningar och peka dem till din hemsida så att besökaren hamnar rätt även om han/hon stavat domännamnet fel i sin webbläsare.

Se till att välja ett tydligt domännamn
Undvik förkortningar i ditt domännamn (om inte företaget är känt som en förkortning såklart, som t.ex. SJ eller SAS). Det kan annars skapa förvirring och göra det svårare att hitta fram till dig på webben.

Komplettera ditt domännamn med fler olika toppdomäner
För att få fler besökare och potentiella kunder till din hemsida (samtidigt som du skyddar ditt företagsnamn eller varumärke från intrång) kan du komplettera domännamnet med de vanligaste toppdomänerna (t.ex .se, .nu och .com).

Registrera domännamnet på en gång, innan någon annan hinner före
Vem som helst kan när som helst snappa åt sig och registrera ett ledigt domännamn. Se därför till att registrera domännamnet så fort du bestämt dig, för att försäkra dig om att domännamnet blir ditt.

MNU GROUP – EN PROAKTIV DOMÄNLEVERANTÖR

Våra domänexperter med 20 års erfarenhet hjälper er att göra en nulägesanalys av era behov och förutsättningar och hjälper er sedan att registrera rätt domännamn på rätt marknad för era viktiga lydelser.

Eftersom Internet ständigt förändras så är det en värdefull tillgång att ha en dedikerad personlig rådgivare som håller er ajour med det senaste och hjälper er att få en helhetsbild.

Vi hjälper er med frågor som:

– Har ni rätt domännamn på rätt marknad?
– Är domännamnen samlade på ett ställe?
– Har domännamnen korrekta kontaktuppgifter enligt ICANNS regelverk?
– Åker någon snålskjuts på era digitala varumärken?
– Är ni föremål för typosquatting, cybersquatting, eller Spoofing?
– Hur ser IT säkerheten ut för er DNS lösning?
Är ni skyddade mot ”man in the middle attacker”?

Kontakta oss så hjälper vi er med allt som rör domänförvaltning, registrering och lediga domäner.