NMU

SSL

SSL med domän är idag en av de viktigaste kanalerna och en viktig tillgång.
Att ha rätt domännamn för sin verksamhet har aldrig varit viktigare.

SSL certifikat (Secure Sockets Layer)

SSL(Secure Sockets Layer) används för att säkra kommunikationen på Internet. Det är ett standardiserat kryptografiskt protokoll, en säkerhetsteknologi, som skapar en krypterad länk mellan en webbserver och en webbläsare. SSL ser till att all data som skickas mellan en webbläsare och en webbserver förblir krypterad och privat.

När version fyra av SSL skulle lanseras valde man att byta namn till TLS (Transport Layer Security). De flesta säger dock SSL när man egentligen menar TLS.

SSL, eller TLS som det numera heter används av miljontals webbplatser för att skydda deras transaktioner med kunder online.

En osäker webbplats tappar besökare – SSL hjälper dig behålla besökaren

När du besöker en hemsida eller webbplats som inte är säker kopplar din webbläsare upp sig mot webbplatsen och sänder information offentligt. Att ange privat information, så som dina kreditkortsuppgifter, på en osäker hemsida innebär därmed att hackare kan få tag i informationen och stjäla dina uppgifter.

– Osäkerheten kan skrämma iväg många besökare.

Att ha en osäker webbplats kan bl.a. sända följande signaler till dina besökare:

  • Att ditt företag inte är trovärdigt
  • Att hemsidan är gammal
  • Att känsliga uppgifter riskerar att hackas när kunder fyller i formulär, handlar online etc.

Skydda din webbplats med SSL/TLS certifikat

En hemsida som är skyddad med SSL/TLS skapar en hemlig uppkoppling mellan servern hemsidan ligger på och din webbläsare. Hackare som försöker stjäla information kan därför inte komma åt den, vilket innebär att informationen du delar på webbplatsen förblir säker.

Med SSL/TLS kan du försäkra dig om att ditt innehåll är säkert och bygga tillit med dina besökare. Ditt företag upplevs som mer trovärdigt samtidigt som du visar dina besökare att du värderar deras säkerhet och integritet samt skyddar deras information från potentiella hackers.

Du får dessutom ökad synbarhet i sökresultaten.

Google har officiellt gått ut med att de hellre visar upp sidor i sökresultatet som är krypterade med SSL, än de som inte är det. Man kan helt enkelt säga att kryptering idag är en förutsättning för trovärdig och värdefull information.

Domänleverantören hjälper dig att samla dina domäner

I samband med att du samlar dina domännamn hos en domänleverantör så hjälper leverantören dig med bland annat:

  • Identifiering av samtliga domännamn.
  • Personlig rådgivning.
  • Gallring av domänportföljen.
  • DNSSEC på samtliga toppdomäner.
  • Uppdatering till rätt uppgifter för domännamnen.
  • Vid behov komplettera med rätt domännamn på rätt marknad.

SSL certifikat

Ett SSL-certifikat fungerar ungefär som ett slags bank ID, fast för webbplatser och används till exempel för att skydda transaktioner mellan kunder och webbutiker.

Om du vill aktivera SSL/TLS på din webbserver så behöver du verifiera den genom att fylla i ett antal frågor om din webbplats och ditt företag. Din webbserver skapar sedan två kryptografiska nycklar – en privat nyckel och en offentlig nyckel.

Den ena nyckeln, Public Key, behöver inte vara hemlig och placeras med en Certificate Signing Request (CSR) i en datafil tillsammans med dina uppgifter.

Under ansökningsprocessen för ett SSL-certifikat kommer certifikatutfärdare verifiera dina uppgifter. Om du godkänns utfärdas ett SSL-certifikat som innehåller dina uppgifter och gör att du nu kan använda SSL/TLS.

Ett typiskt SSL-certifikat innehåller ditt domännamn, ditt företagsnamn, din adress, din stad, din stat och ditt land. Det innehåller även datum för när certifikatet skapades och uppgifter om certifikatutfärdaren som ansvarar för utfärdandet av certifikatet.

NMU Group hjälper dig med IT-säkerhet

NMU Group är en av få domänbyråer i Sverige som ligger i framkant med det senaste inom IT-säkerhet och vi ansvarar för hela kedjan med både egen teknik och personal.

SSL är numera en gammal term som avskaffades 2015. Nu är det istället TLS som gäller, eller om det gäller webbsammanhang så kan man göra det enkelt för sig och kalla det för HTTPS, som kanske också är en mer bekant term.

HTTPS är numera mer eller mindre ett krav för att inte få varningar från webbläsaren när man går till sin webbplats, och HTTPS är definitivt en bra sak; det skyddar mot avlyssning och förfalskning av nättrafiken till och från webbplatsen.

Vi erbjuder på både våra webbhotell och våra domän-omdirigeringar gratis HTTPS-certifikat från Let’s Encrypt med automatisk förnyelse.

Kontakta oss när du behöver hjälp med IT-säkerhet och HTTPS, TLS och SSL.

VÅRT ÅTAGANDE

GLOBAL DOMÄNREGISTRERING

GLOBAL
DOMÄNREGISTRERING

PERSONLIG RÅDGIVNING

PERSONLIG
RÅDGIVNING

DNSSEC PÅ SAMTLIGA TOPPDOMÄNER

DNSSEC PÅ SAMTLIGA
TOPPDOMÄNER

TEKNISK SUPPORT MED DIREKT ÅTGÄRD

TEKNISK SUPPORT
MED DIREKT ÅTGÄRD

REGISTRAR FÖR SKANDINAVISKA DOMÄNNAMN

REGISTRAR FÖR
SKANDINAVISKA DOMÄNNAMN

RÄTT DOMÄNNAMN PÅ RÄTT MARKNAD

RÄTT DOMÄNNAMN
PÅ RÄTT MARKNAD

LOKAL NÄRVARO

LOKAL
NÄRVARO

LOKAL NÄRVARO

OSLAGBARA
VILLKOR

KONTAKTPERSONER FÖR DOMÄNHANTERING

Domän

ADAM SJÖLUND

Domänrådgivare

adam.s@nmugroup.com
0735-16 00 36

Domäner

DANIEL ANDERSSON

Domänrådgivare

daniel.a@nmugroup.com
0735 – 16 00 37

toppdomän

RAFAL JOHANSSON

Senior Client Manager

rafal.j@nmugroup.com
0735 – 16 00 34