Förvärv av domännamn

Visst händer det så ofta att man söker på ett domännamn och så visar det sig vara upptaget!? Njae, kanske inte. Eller jo, om du jobbar med domännamn på daglig basis. Lite grann så som vi på NMU gör. Nästan varje dag får vi förfrågningar om domännamn eller söker på domännamn som visar sig vara upptagna. Bara för att det är upptaget så GE INTE UPP! Nedan ska jag förklara varför.

Det finns olika slags utgångslägen: Används domänen? Redirectar domänen någon vart? Finns det någon hemsida på domänen? Om domänen används kan det vara svårare att köpa loss domänen men absolut inte omöjligt. Om man inte frågar får man aldrig veta.

Under 2020 har vi hjälpt kunder att sälja och köpa domännamn. Det kan finnas flera fördelar med att köpa ett bra och inarbetat namn, som att domänen kan ha en bra SEO-profil. Dessutom är de flesta bra domänerna redan tagna i dag. Det betyder att de pengarna som du tvingas lägga ner i PR och SEO kan du vinna igen på att köpa ett bra domännamn.

Vill du ha hjälp att köpa ett domännamn? Prata med oss så kan vi se vad vi kan göra. Vi har erfarenhet inom Sverige, EU och internationellt. Skriv till oss på contact@nmugroup.com eller ring 040-304770, så får du prata med någon av våra domänexperter.

Förvärv av domännamn