DNS – Domain Name System

Låter kanske supertråkigt. Så må det vara. Men du använder det nästan varje dag. Bara det att du läser den här texten är ett resultat av DNS. Utan fungerande DNS = ingen webbsida och ingen e-post.

För att kort förklara vad DNS gör och hur det fungerar så kan man likna det vid en hierarkisk databas där informationen är lagrad i en trädstruktur. Solklart? Nej, kanske inte helt. Läs mer på Internetstiftelsens hemsida. Efter att du har läst det kommer du känna dig lite klokare. Internetstiftelsen

Hur arbetar vi på NMU med DNS?
På grund av att hanteringen är så pass komplex och att det finns så många fallgropar som den ovane lätt kan ramla i sköter vi detta åt våra kunder. Vi lämnar inte ut er till en gör-det-själv-kontrollpanel – och därmed allt ansvar – och önskar er all lycka. I stället tar vi ett helhetsansvar, och ni hamnar i goda händer hos våra tekniker som har svart bälte i DNS-hantering. Om du också råkar vara en av dem med svart bälte i DNS-hantering erbjuder vi såklart en DNS-editor.

Börjar du få gråa hår av
jobbiga, invecklade och komplicerade kontrollpaneler? Prata med oss på contact@nmugroup.com så kan vi försöka stoppa utvecklingen av gråa hår och underlätta er DNS-hantering.