Redundans

Redundans

NS.1, NS.2, NS.3 …

Backup av data. Pengar på olika konton. Kopior av viktiga värdepapper, osv… Ordet som kan sammanfatta alla de här situationerna är: Redundans.
Vad betyder det? Ordet kommer från latinskans redundare som kan översättas flertal eller överflöd.

Nu kanske du undrar: vad har detta med rubriken att göra, och vad betyder ens rubriken? Rubriken betyder: Namnserver 1, Namnserver 2 och Namnserver 3. Det är standard i dag att man har två stycken namnservrar kopplat till sitt domännamn. Men man kan absolut ha flera. Då får man en bättre redundans.

Problemet är att många har flera namnservrar fast på samma nät. Inte så smart. Tänk dig att du har flera kopior av ett viktigt värdepapper men du har de i samma hus. Om det huset brinner ner så har du ingen nytta av att du hade flera kopior. På samma sätt är det med namnservrarna. Sprid ut de på olika nät.

Gör en kontroll på zonemaster.iis.se. Vi har våra på fyra olika nätverk, utspridda på tre orter i landet. Låt oss hjälpa dig att få bättre redundans: contact@nmugroup.com