Har ni larmat?

Vi är ganska säkra på att de flesta företagen har larmat sina fysiska ägodelar, så som kontor för att nämna ett exempel. Varför köpa ett larm? Det är ju bra för då kan ni få notiser i fall att någon har tagit sig in, och om larmet tjuter kanske inbrottstjuven blir rädd och lämnar.

Har ni larmat digitalt? Det finns otroligt många sätt att angripa ett företag på. Det blir allt vanligare med cyberbrott mot just företag. Ett cyberbrott kan ske på flera olika sätt. Ett sätt är att någon utger sig för att vara er. De kan registrera ett snarlikt domännamn för att försöka lura era anställda och kunder. Detta kallas för typosquatting*.

Vore det inte bra att få en notis om när ett sådant här intrång är på väg att ske? Jo, det hade det. Det går att få notiser om sådana här intrång. Den tjänsten heter Domain Monitoring. Via den tjänsten kan man få reda på om någon har registrerat ett liknande domännamn. Desto tidigare man får reda på ett intrång desto mindre hinner skadan bli.

Varför använda Domain Monitoring? Det är ett bra alternativ om man känner att det blir för många domännamn att registrera och skydda. Och det är ingen som har tid att gå in och kolla varje dag om någon har gjort intrång. Det är därför mycket smartare att beställa Domain Monitoring och få regelbundna rapporter anpassade efter ert behov.

Ta kontakt med oss på contact@nmugroup.com så kan vi hjälpa er att larma er digitalt och stoppa och förhindra oönskade intrång. Värt att nämna är att man behöver inte ha sin domännamnsportfölj hos oss för att vi ska kunna sköta bevakningen av ert namn och varumärke.

*Typosquatting är domännamn som är förvrängda för att se identiskt ut som det som ni redan har. Exempel:
Ett företag har olssons.se som sin domän. De råkar ut för att någon registrerar 0lssons.se. Det som har hänt är att bedragaren har använt en nolla (0) i stället för bokstaven O. I en mejlsignatur kan det se ut så här och då vara väldigt svårt att urskilja:
ADMIN@0LSSONS.SE
Det finns många variationer av typosquatting.