NMU

OpenDNSSEC

OpenDNSSEC är ett öppen källkod-verktyg för enkel administration av DNSSEC. OpenDNSSEC underlättar införade och administration av säker DNS (DNSSEC).

Vad är OpenDNSSEC?

OpenDNSSEC, är som vi nämnde ovan, ett öppen källkod-verktyg för enkel administration av DNSSEC.

OpenDNSSEC underlättar för toppdomäner, Internetleverantörer, webbhotell och namnserveroperatörer att införa säker DNS (DNSSEC).

En av styrkorna med OpenDNSSEC är att den automatiserar hanteringen av krypteringsnycklar och signeringen av en zoner (något som annars måste ske manuellt och inte alltid är helt problemfritt).

Sverige är ett föregångsland inom OpenDNSSEC

I Sverige är det framförallt Internetstiftelsen, som hanterar den svenska toppdomänen .se, som bidrar till att utveckla OpenDNSSEC. Visste du för övrigt att Sverige har världens äldsta fullständiga dnssec-tjänst för en toppdomän? Internetstiftelsen, som hanterar den svenska toppdomänen .se, lanserade DNSSEC som tjänst redan 2007.
Sedan dess så har alla domäninnehavare under .se-domänen möjlighet att dra nytta av den förbättrade säkerheten. Internetstiftelsen har även fortsättningsvis varit med i utvecklingen, bland annat genom att medverka i framtagandet av standarder och praktiska verktyg för DNSSEC, speciellt i form av OpenDNSSEC.
På sin hemsida skriver Internetstiftelsen så här:

Vi startade en gång utvecklingen av OpenDNSSEC, en policybaserad zonsignerare som automatiserar processen att hålla reda på DNSSEC-nycklar och signering av zoner. Nu har andra tagit över utvecklingen, men vi fortsätter att sponsra projektet med finansiellt stöd. Målet är att göra DNSSEC lätt. Projektresultatet är öppen källkod och avser att driva på införandet av DNSSEC för att ytterligare förbättra säkerheten på internet.”

NÅGRA KÄNDA VARUMÄRKEN SOM LITAR PÅ OSS

Varumärken

NMU Group förvaltar ditt domännamn

När ni ska köpa/registrera en domän, så gäller det att hitta ett unikt namn för just er domän som ingen annan redan har registrerat.

Våra domänexperter, med 20 års erfarenhet, hjälper er att göra en nulägesanalys av era behov och förutsättningar och hjälper er sedan att registrera rätt domännamn – på rätt marknad – för just er verksamhet.

Oavsett om ni är en organisation eller koncern, ett IT bolag eller konsulter som hjälper era kunder med att förvalta deras domännamn, så är ni varmt välkomna att kontakta oss.

Vi hjälper er eller era kunder med såväl domännamn som alla era frågor om OpenDNSSEC.

RAFAL JOHANSSON

Senior Client Manager

rafal.j@nmugroup.com
0735 – 16 00 34