Varning för blufföretag

Då och då märker vi att oseriösa företag inom vår bransch dyker upp för att lura privatpersoner och företag på pengar. Vi vill därför rikta ett varningens finger då bland annat våra kunder blivit påhälsade av dessa:

IDS Sweden
DNS Sweden

Händelseförloppet börjar vanligtvis med ett mejl eller att de ringer upp. Ringer de upp så försöker de sedan i efterhand klippa och klistra för att få det till att låta som att du har tackat ja till det de vill sälja till dig. Om de skickar ett mejl kan det se ut enligt nedan:

Bästa Herr/Fru,

Vi vill informera dig om att vi har fått en begäran om registrering för domännamnet www.DITTFÖRETAG.com. I vårt system ser vi att du är ägare av domännamnet www.DITTFÖRETAG.se. Vi skulle vilja erbjuder dig möjligheten att registrera domännamnet www.decisiondynamics.com åt dig själv.

Om en tredje part registrerar domännamnet kan detta få långtgående konsekvenser. Detta kan innebära förvirring i sökmotorer eller att anseendet skadas.

Emellertid kan vi avvisa den tredje parten och omdirigera domännamnet www.DITTFÖRETAG.com till ditt nuvarande domännamn www.DITTFÖRETAG.se.

I grund och botten får du förhandsvalet för domännamnet. Detta undviker eventuella problem i framtiden.

Vi kan registrera domännamnet åt dig under en period på tio år. Ditt domännamn kommer inte bara att registreras under denna period, men också skyddas. Det årliga priset är 299 kr per år. Det unika totala priset är 2999 kr (exklusive moms).

Vill du registrera domännamnet för din egen organisation? Svara på det här e-postmeddelandet med ditt namn, adress och momsregistreringsnummer inom 48 timmar efter mottagandet av detta e-postmeddelande.

Om vi får din tillåtelse kommer vi att avvisa den tredje parten och registrera domännamnet åt dig.

Med vänlig hälsning,

Hugo Olsson
IDS Sweden
www.idssweden.com

Vi vet om att en instinktivt reaktion kan vara att man vill skydda sitt namn och/eller varumärke. Men deras argument om att de har koll på alla olika möjliga toppdomäner som folk vill registrera är falska. En som har bra koll på det här ämnet är Peter Forsman, som jobbar på Internetstiftelsen och som har både bred och djup kunskap inom området. Vi rekommenderar att läsa hans blogg där han skriver om just ovannämnda och deras metoder:

https://www.internetsweden.se/domanskojaren-dns-sweden/
https://www.internetsweden.se/varning-idssweden-com-namnbyte-for-kand-domanskojare-dnssweden-com/

Vår rekommendation är att inte svara på de här mejlen eller om/när de ringer till dig. Skulle man känna sig osäker kan man vända sig till oss för att få vägledning och rådgivning.

contact@nmugroup.com